I denne artikel vil emnet Karrebæk Fjord blive behandlet, som er blevet meget aktuelt i dag. Karrebæk Fjord har fanget folks opmærksomhed rundt om i verden på grund af dets indflydelse på forskellige aspekter af dagligdagen. Siden dens fremkomst har Karrebæk Fjord skabt omfattende debat og har givet anledning til mange modstridende meninger. Igennem denne tekst vil forskellige perspektiver på Karrebæk Fjord blive analyseret, samt dets implikationer i dagens samfund. Mulige løsninger eller alternativer til at løse dette fænomen vil også blive undersøgt for at give en omfattende og berigende vision af Karrebæk Fjord.
Karrebæk Fjord er en lavvandet (op til 3 meter dyb), næsten lukket fjord mellem Karrebæksminde, Enø, Gavnø og Ydernæs ved Næstved, hvor Susåen og Næstveds havnekanal løber ud.[1] Fra havnekanalens udløb til Karrebæksminde er der en gravet sejlrende. Mellem Enø og Karrebæksminde ligger Gammelsund, der indtil begyndelsen af 1800-tallet var sandet helt til, hvorfor man lidt nordligere overskar halvøen Lungshave og gravede en kanal ind til fjorden. I fjorden ligger den lille ubeboede ø Lindholm, hvis 40 hektar blev fredet i 1989; på Lindholm er der fundet rester af et voldsted af ukendt oprindelse.
Fjorden er en del af Natura 2000-område 169 og er både et EF-fuglebeskyttelsesområde, et habitatområde og et Ramsarområde.
Mellem Enø og Gavnø begynder Krageholm Strøm, der strækker sig langs nordsiden af Enø til Dybsø Fjord, og danner landskabet den sydsjællandske dobbeltkyst.