Man har altid sagt, at Københavns Politi er et emne, der vækker stor interesse i nutidens samfund. I årtier har Københavns Politi været genstand for debat, undersøgelse og forskning, og dens betydning er kun vokset med tiden. Både eksperter og almindelige mennesker har givet udtryk for deres mening om Københavns Politi, og perspektiverne på det er varierede og komplekse. I denne artikel vil vi udforske dette fascinerende emne i detaljer, analysere dets forskellige facetter, dets indflydelse på hverdagen og dets relevans i den aktuelle kontekst. Gør dig klar til at fordybe dig i den spændende verden af Københavns Politi og opdag alt det har at byde på.
Københavns Politi er Danmarks største politikreds målt på befolkning, antal ansatte og antal sager. Sammenlignet med andre politikredse varetager Københavns Politi mange indsatstunge opgaver og meget omfattende efterforskninger.
Politikredsen dækker Københavns, Frederiksberg, Tårnby og Dragør kommuner; et område på ca. 171 km² med godt 690.038 indbyggere.[2] Københavns Politi beskæftiger omkring 3.300 ansatte på bl.a. Københavns Politigård, Station Bellahøj, i ekspeditionen på Københavns Hovedbanegård samt på lokalpolitistationer på Frederiksberg, på Nørrebro, i Nordvestkvarteret, Tårnby, Valby, Vesterbro og Københavns Lufthavn. Tidligere var der også stationer på Halmtorvet (Station City) og Amager og før det tillige i Store Kongensgade.
Anklagemyndigheden ved Københavns Politi beskæftiger cirka 180 medarbejdere og fører straffesager i Københavns Byret og Retten på Frederiksberg alt efter hvor i kredsen forbrydelsen er begået.
Politikredsen ledes af politidirektør Anne Tønnes, chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov, chefanklager Ida Sørensen og stabschef Rikke Laulund.[3]
Afdelinger af historisk betydning:
{{cite web}}
: Ekstern henvisning i |author=
(hjælp)