K&K

I denne artikel skal vi udforske K&K og dens indflydelse på nutidens samfund. K&K er et emne, der har skabt stor interesse i nyere tid, da dets indflydelse strækker sig til forskellige områder af dagligdagen. Siden dets fremkomst har K&K vakt debat og refleksion i forskellige sektorer, hvilket har ført til en dybdegående analyse af dens implikationer. I den forstand er det interessant at vide mere om K&K og hvordan det har udviklet sig over tid, samt dets relevans i den aktuelle kontekst. Derfor vil vi i de næste par linjer dykke ned i de mange facetter af K&K og dets rolle i det nutidige samfund.

K&K
OprindelseslandDanmark Rediger på Wikidata
Grundlagt1967 Rediger på Wikidata
UdgiverAarhus Universitetsforlag Rediger på Wikidata
SprogDansk Rediger på Wikidata
WebstedHjemmeside
Hjemmeside Rediger på Wikidata

K&K er et dansk kulturvidenskabeligt tidsskrift, der primært på litteraturvidenskabelige emner. Tidsskriftet blev startet i 1967 af en samling unge studerende, der primært kom fra litteraturvidenskabstudietKøbenhavns Universitet. I de første numre gik tidsskriftet under navnet poetik, skiftede i 1977 til Kultur og Klasse for til sidst at ende ved den nuværende navn i 1989.[1] I mange år udkom det på Jørgen Holmgaards forlag Medusa, men fra 2010 er udgivelsen overgået til Aarhus Universitetsforlag.

Fra starten ville redaktionen fastslå den tungt videnskabelige stil, og det blev skrevet at ”Dette er ikke et tidsskrift for intellektuelle tandlæger.” Blandt de skribenter, der var toneangivende fra starten var Peter Madsen, Søren Schou, Jørgen Holmgaard, Lise Busk Jensen og Per Aage Brandt. Tidsskriftet var, især i de første to årtier, inspireret af marxistiske teorier fra Tyskland og Frankrig, som videreudviklede Karl Marx' tanker i nye retninger.

Noter