Jysk-Fyenske Jernbaner

I denne artikel vil vi dykke ned i den spændende verden af ​​Jysk-Fyenske Jernbaner, udforske dens forskellige facetter og dykke ned i dens betydning i dagens samfund. Fra dens oprindelse til dens virkning i dag har Jysk-Fyenske Jernbaner spillet en afgørende rolle i historie, kultur og menneskelig udvikling. Igennem disse sider vil vi nøje undersøge de forskellige aspekter, der gør Jysk-Fyenske Jernbaner til et så relevant og fascinerende emne, idet vi behandler dets implikationer og mulige fremtider. Gør dig klar til at begive dig ud på en opdagelsesrejse og viden om Jysk-Fyenske Jernbaner, som helt sikkert vil efterlade dig med et nyt perspektiv og en større forståelse af dets betydning i vores liv.

Rangerlokomotivet JFJ O L 2 fra 1869 er bevaret af Danmarks Jernbanemuseum.

De Jysk-Fyenske Jernbaner (JFJ) var et dansk jernbaneselskab dannet af staten i 1867. Selskabets navn blev i 1874 ændret til De Danske Statsbaner i Jylland-Fyn, uformelt De Jysk-Fynske Statsbaner, efter at staten besluttede, at selskabet skulle forblive statsejet.

Selskabet overtog materiel og aktiviteter fra Det Danske Jernbanedriftselskab, der var oprettet af konsortiet Peto, Brassey and Betts. Medlemmer af konsortiet var kommet i økonomiske problemer under en økonomiske krise i England og måtte afhænde deres arrangementer. Konsortiet havde bygget og drevet de første jernbaner i Jylland og på Fyn og udbygningen fortsatte under det statslige selskab.

JFJ blev efter statens overtagelse af Det Sjællandske Jernbaneselskab i 1880 sammenlagt til DSB i 1885.

Ledelse

  • (1862-1866) John S. Louth, overdriftsbestyrer
  • (1866-1867) F.H. Trevithick, overdriftsbestyrer
  • (1867-1885) Niels Henrik Holst, driftsbestyrer, siden generaldirektør for DSB
Spire
Denne jernbaneartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Spire
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.