Johan Friderich Bergsøe

I dagens verden er Johan Friderich Bergsøe et emne af stor relevans og interesse for mange mennesker. Uanset om det skyldes dets indvirkning på samfundet, dets relevans på arbejdspladsen eller dets indflydelse på populærkulturen, har Johan Friderich Bergsøe fanget opmærksomheden hos enkeltpersoner i alle aldre og baggrunde. Gennem historien har Johan Friderich Bergsøe spillet en afgørende rolle i menneskehedens udvikling, og dens undersøgelse og forskning er fortsat en prioritet for akademikere, videnskabsmænd og fagfolk inden for forskellige områder. I denne artikel vil vi udforske indvirkningen og vigtigheden af ​​Johan Friderich Bergsøe i dybden, såvel som de implikationer, det har på vores daglige liv.

Johan Friderich Bergsøe
Johan Friderich Bergsøe 1890
Foto: Vilhelm Tillge
Personlig information
Født27. oktober 1841 Rediger på Wikidata
København, Danmark Rediger på Wikidata
Død22. december 1897 (56 år) Rediger på Wikidata
København, Danmark Rediger på Wikidata
SøskendeClara Bergsøe,
Sophus Bergsøe,
Vilhelm Bergsøe Rediger på Wikidata
ÆgtefælleBlev aldrig gift Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Elev afO.D. Ottesen, Jean-Achille Benouville, Janus la Cour Rediger på Wikidata
BeskæftigelseKunstmaler Rediger på Wikidata
ArbejdsstedKøbenhavn Rediger på Wikidata
GenreBlomstermaleri Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Maleri af Bergøe

Johan Friderich (Frederik) Bergsøe (27. oktober 1841 i København22. december 1897 samme sted) var en dansk blomstermaler, bror til Sophus og Vilhelm Bergsøe.

Han var søn af kgl. administrator ved Den kongelige Porcelænsfabrik Carl Vilhelm Bergsøe og Sophie født Bech. Johan Friderich Bergsøe var handikappet, blev døvstum ved 4-årsalderen og manglede en fod efter en sygdom. Trods sit handikap udviklede han sine evner og blev anerkendt som kunstner, men måtte opgive kobberstikket og landskabsmaleriet. Blomstermaleriet blev hans genre, da frugter og blomster, som motiv, kunne bringes til ham.

Kilde

Bibliografi

Neergaard, Steen (2010). ...Blaae som Paafuglens Bryst. Books on Demand. ISBN 9788771140354. {{cite book}}: |access-date= kræver at |url= også er angivet (hjælp)