Johan Christian Gandil

Nu om dage er Johan Christian Gandil et emne, der har fået stor relevans i samfundet. Gennem tiden har det vakt interesse hos et stort antal mennesker på grund af dets indflydelse på forskellige områder af dagligdagen. Siden dets fremkomst har Johan Christian Gandil skabt debat, refleksion og endda kontrovers, hvilket har ført til, at der er blevet lagt større vægt på det i dag. I betragtning af den relevans, den har opnået, er det vigtigt at dykke dybere ned i analysen af ​​Johan Christian Gandil, forstå dens implikationer og lede efter mulige løsninger. I denne artikel vil vi udforske dette emne i detaljer for bedre at forstå dets omfang og de forskellige perspektiver, der eksisterer omkring det.

Johan Christian Gandil (12. januar 1865 i Ringe-24. maj 1915 i Klampenborg), var en dansk idrætsleder, formand for B.93 i perioden 1902-1915.

Han blev altid benævnt som I.C. Gandil, selv om han retteligen hed Johan Christian Gandil.

Johan Christian Gandil blev født i RingeFyn som søn af den københavnske læge Johan Peter Gandil. Faderen døde, da Johan Christian Gandil var otte år gammel, så han voksede op med sin enlige mor og sine otte søskende. Moderen, Betty Marie Gandil født Berg, og de yngste søskende flyttede til KalkbrænderivejØsterbro i København. Johan Christian Gandil blev lærer, og da han tillige var ugift havde han en del tid til rådighed, og den gav han helt og fuldt ud til klubben B.93. Han var klubbens anden formand. Hans lederarbejde skabte B.93's anlægP.H. Lings Allé med fodbold- og tennisbaner. I 1912 stod B.93s tennishallen færdig. Det var den første tennishal i København, og skabt på hans initiativ. Han var medlem af Københavns Idrætspark, og var en af initiativtagerna til, at Danmark 1911 fik et nationalstadion. Desuden var han også initiativtager til opførelsen af Idrætshuset, som stod færdigt i 1914.

Under en cykeltur i Dyrehaven, den 24. maj 1915, blev Gandil ramt af en hjertelammelse og døde kun 50 år gammel. Han ligger begravet på Holmens Kirkegård. Der blev rejst en mindesten for ham, den stod i mange år på det gamle anlæg på P.H. Lings Allé.

Hans lillebror Johannes Gandil (1873-1956) var en meget markant idrætsskikkelse som deltog i OL både som løber og fodboldspiller.

Eksterne henvisninger


Spire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.