Jerup Kirke

Artiklen, du er ved at læse, handler om Jerup Kirke, et emne, der har fanget mange menneskers opmærksomhed i den seneste tid. Jerup Kirke er et emne, der har skabt debat, interesse og nysgerrighed på forskellige områder. Det har været genstand for undersøgelser, kontroverser og spekulationer, og dets indvirkning har været betydelig i dagens samfund. I denne artikel vil vi udforske forskellige aspekter relateret til Jerup Kirke, fra dets oprindelse til dets mulige konsekvenser. Vi vil analysere dens indflydelse på populærkultur, politik, videnskab og hverdagsliv. Vi vil også undersøge forskellige perspektiver på Jerup Kirke, for at tilbyde en omfattende og berigende vision af dette meget relevante emne. Gennem dyb og detaljeret analyse vil vi forsøge at belyse Jerup Kirke og dens betydning i det aktuelle scenarie.

Jerup Kirke
Tillempet romansk stil
Generelt
Opført1888-89
Geografi
AdresseVed Kirken 8, 9981 Jerup
SognElling Sogn
PastoratElling Pastorat
ProvstiFrederikshavn Provsti
StiftAalborg Stift
KommuneFrederikshavn Kommune
Eksterne henvisninger
www.esj-kirker.dk
Oversigtskort
Jerup Kirke ligger i Nordjylland
Jerup Kirke
Jerup Kirke
Jerup Kirkes beliggenhed

57°32′11.5″N 10°24′57.5″Ø / 57.536528°N 10.415972°Ø / 57.536528; 10.415972

Jerup Kirke, beliggende i landsbyen Jerup, ca. 12 km nordvest for Frederikshavn, er opført 1888-89 som filialkirke til Elling Kirke. Kirken er tegnet af arkitekt F. Uldall og er tydeligt i familie med andre mindre kirker fra samme periode og opført i tillempet romansk stil.

Murværket er i rød tegl med lyse bånd, taget er i sort skifer, og bygningen hviler på en granitsokkel .

Vestgavlen er på tagryggen forsynet med et lille ottekantet tårn, hvor kirkens klokke oprindeligt var ophængt.

I 1972 blev klokken nedtaget på grund af nedstyrtningsfare og blev placeret i en klokkestabel sydvest for kirken.

Det indre af kirken fremstår med ubehandlet bjælkeloft, er hvidkalket, spartansk udstyret og gulvet er belagt med rødbrune klinker.

Oprindelig havde kirken et altermaleri malet i 1900 af H. Agersnap. Det er senere blevet erstattet af et maleri af Svend Engelund.

I 1897 gennemgik kirken en omfattende restaurering grundet skader ved et lynnedslag.


Eksterne kilder og henvisninger