Hovedskade

I dagens artikel vil vi udforske i detaljer om Hovedskade, et emne, der har fanget opmærksomheden hos millioner af mennesker rundt om i verden. Hovedskade er et emne, der har skabt stor debat på forskellige områder og har vakt stor interesse i samfundet. Igennem denne artikel vil vi analysere forskellige aspekter relateret til Hovedskade, fra dens oprindelse til dens virkning i dag. Vi vil undersøge dets forskellige dimensioner, dets relevans i dag og de implikationer, det har for forskellige sektorer. Derudover vil vi undersøge udtalelser fra eksperter om emnet, såvel som erfaringerne fra mennesker, der er blevet direkte berørt af Hovedskade. Uden tvivl er dette et fascinerende emne, som fortjener at blive udforsket i dybden. Tag med os på denne fascinerende opdagelsesrejse om Hovedskade!

Læsion i hovedet
Klassifikation
Information
NavnLæsion i hovedet
SKSDS09 Rediger på Wikidata
ICD-10S09 Rediger på Wikidata
ICD-9800,
879 Rediger på Wikidata
DiseasesDB5671
eMedicineneuro/153
Patientplushead-injury Rediger på Wikidata
MeSHD006259 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Hovedskade er en hvilken som helst skade, der resulterer i et fysisk trauma på kraniet eller hjernen. Termerne traumatisk hjerneskade og hovedskade bliver ofte brugt synonymt i den medicinske litteratur.[1] Denne brede klassifikation inkluderer neuronale skader, blødninger, vaskulære skader, kraniale nerveskader og subdural hygroma, foruden andre.[2] Disse klassifikationer kan yderligere kategoriseres som åbne (penetrerende) eller lukkede hovedskader. Dette afhænger af om kraniet blev ødelagt eller ej.[3] Fordi sådanne hovedskader dækker så stort et antal skader, er der mange årsager, heriblandt uheld, fald, vold eller trafikuheld. Mange af disse er lette, men nogle kan være svære og kræve hospitalsindlæggelse.[4]

Referencer

  1. ^ McCaffrey RJ (1997). "Special Issues in the Evaluation of Mild Traumatic Brain Injury". The Practice of Forensic Neuropsychology: Meeting Challenges in the Courtroom. New York: Plenum Press. s. 71–75. ISBN 0-306-45256-1.
  2. ^ "What is Head Trauma?". News Medical. Hentet 2013-05-04.
  3. ^ "Head injury- first aid". MedlinePlus. Hentet 2013-05-04.
  4. ^ "Head Injury (Brain Injury)". eMedicinehealth. Hentet 2013-05-04.