Hastighedsbegrænser

Nu om dage er Hastighedsbegrænser et emne, der vækker stor interesse og debat i nutidens samfund. Dens relevans spænder fra personlige aspekter til globale spørgsmål, og dens indvirkning er tydelig på forskellige områder. Som tiden går, fortsætter Hastighedsbegrænser med at være et aktuelt emne, der fortsætter med at skabe kontroverser. Fra et forsknings- og analyseperspektiv er det nødvendigt at dykke ned i de forskellige aspekter, der er dækket af Hastighedsbegrænser, for at forstå dets omfang og betydning i den moderne verden. I denne artikel vil vi dykke ned i de mest relevante aspekter af Hastighedsbegrænser og analysere dens indflydelse på nutidens samfund.

Hastighedsbegrænsere er indretninger, som i motorkøretøjer begrænser køretøjets maksimale hastighed til den indstillede værdi gennem styring af brændstoftilførslen til motoren. I EUs medlemslande skal bestemte lastbiler og busser være udstyret med hastighedsbegrænser[1].

Virkemåde

Hastighedsbegrænseren styrer brændstoftilførslen til motoren, idet stopmotoren ved forsøg på overskridelse af den indstillede maksimale hastighed (Vmax) aktiveres og indstiller mængden af brændstof som indsprøjtningspumpen tilfører motoren.

Hastighedsbegrænsere må i motorkøretøjer kun monteres og afprøves af offentligt godkendte motorkøretøjsfabrikanter, fabrikanter af hastighedsbegrænsere og disses repræsentanter samt af disse godkendte værksteder[2].

Mange effektstærke biler, specielt fra Audi, BMW og Mercedes-Benz, er også udstyret med hastighedsbegrænser som begrænser bilens maksimale hastighed til 250 km/t.

Noter

  1. ^ Retningslinje 92/6/EWG fra rådet fra 10. februar 1992 angående montering og brug af hastighedsbegrænsere til bestemte motorkøretøjstyper i EU (ABl. L 57 fra 2. marts 1992, side 27), ændret i retningslinjen 2002/85/EG fra det europæiske parlament og rådet fra 5. november 2002
  2. ^ Heribert Braun, Günter Kolb: LKW. Ein Lehrbuch und Nachschlagewerk. 10. oplag. Kirschbaum, Bonn 2008, ISBN 978-3-7812-1702-7, side 74f. (på tysk)