Harøyfjorden

I dagens verden er Harøyfjorden blevet et emne af stor relevans og interesse. Med fremskridt inden for teknologi og globalisering har Harøyfjorden positioneret sig selv som et centralt tema i forskellige sfærer af dagligdagen. Hvad enten det er på den faglige, akademiske eller personlige sfære, har Harøyfjorden fået afgørende betydning og har skabt debatter og diskussioner omkring dets implikationer og konsekvenser. I denne artikel vil vi udforske forskellige aspekter relateret til Harøyfjorden, fra dets oprindelse og udvikling til dets virkninger på det moderne samfund. Derudover vil vi analysere forskellige perspektiver og meninger om Harøyfjorden, med det formål at tilbyde en omfattende og berigende vision om dette emne, der er så relevant i dag.

Harøyfjorden
Overblik
Land Norge
KommunerÅlesund, Molde, Aukra og Hustadvika
Kommuner (Fylker)Møre og Romsdal
OmrådeRomsdal
Maks. længde43 kilometer
Maks. dybde157 meter
Oversigtskort
Harøyfjorden ligger i Møre og Romsdal
Harøyfjorden
Harøyfjorden
Harøyfjordens beliggenhed 62°42′20″N 6°30′59″Ø / 62.70565°N 6.51627°Ø / 62.70565; 6.51627

Harøyfjorden er en fjord eller et farvand yderst i Romsdal i kommunerne Ålesund, Molde, Aukra og Hustadvika. Fjorden ligger mellem øerne Haramsøya, Flemsøya, Fjørtofta, Harøya, som fjorden er opkaldt efter, og Sandøy i nordvest og vest, og Dryna, Midøya, Otrøya og Gossa i sydøst og øst.[1]

Harøyfjorden er bred, mellem 7 og 10 km, og relativt lavvandet; største dybde er 157 meter ud for Dryna i syd.[2] Den er en indenskærs sejlrute som er beskyttet for på begge sider. Ved indløbet mod nord ligger Flatflesa fyr.

Fjorden har en længde på omkring 43 kilometer fra sydvest til nordøst forbi Gossa og til BudHustadvika. Mellem øerne i vest går flere fjorde ind til Harøyfjorden, som Fjørtoftfjorden, Nogvafjorden og Longvafjorden. I øst går Frænfjorden mod øst fra østsiden af Gossa, Grunnefjorden går mod øst mellem Gossa og Otterøya, mens Midtfjorden, den yderste del af Romsdalsfjorden går østover på sydsiden af Dryna

To færgeruter krydser fjorden. Det ene går mellem Fjørtofta, Flemsøya, Dryna og Brattvåg, mens den anden går mellem Finnøya, Orta, Gossa, Ona og Sandøy.

Kilder og henvisninger

  1. ^ Harøyfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
  2. ^ Harøyfjorden Thorsnæs, Geir. (2016, 27. januar) i Store norske leksikon. Hentet 9. april 2020
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Spire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.