Denne artikel vil behandle emnet Google Maps, som har været genstand for interesse og debat på forskellige områder. Google Maps har fanget forskeres, eksperters og offentlighedens opmærksomhed på grund af dets relevans i den aktuelle kontekst. For at give et samlet og detaljeret syn på Google Maps vil relevante aspekter, historisk baggrund, fremtidsperspektiver og mulige implikationer blive analyseret. Denne udforskning vil give os mulighed for at forstå vigtigheden af Google Maps i dagens samfund og dets indflydelse på forskellige områder. Igennem artiklen vil der blive undersøgt forskellige tilgange, meninger og empiri, som vil bidrage til at berige forståelsen af Google Maps og dens implikationer.
Google Maps er en korttjeneste på nettet, udviklet af Google. Tjenesten tilbyder satellitbilleder, landkort, 360 graders panoramiske billeder af gader og veje (Street View), trafiksituation i realtid samt ruteplanlægning for rejser til fods, på cykel, i bil og med offentlig transport. Tjenesten har udspring i virksomheden Where 2 Technologies som i 2003 blev startet af to danskere, Lars og Jens Eilstrup Rasmussen. I 2004 opkøbt Google virksomheden og teknologien hvorefter de to fortsatte med at udvikle tjenesten som ansatte i Google.[1][2][3][4]
Google Maps er en pendant til Google Earth, men der er en række væsentlige forskelle:
Billedmaterialet ligger centralt på en server, hvorfra Google maps-siden henter billederne af de områder som brugeren ønsker at se. Detaljeringsgraden varierer afhængigt af hvilken egn af kloden man kigger på.
Googles Street View blev lanceret i maj 2007 – i første omgang for en række større amerikanske byer, og blev senere lanceret i Danmark, hvor det meste af landet er dækket ind.[5]. Det giver brugeren mulighed for at dykke ned i gaderne og få et 360 graders indtryk af gaden. Denne funktionalitet findes også til Google Earth.
{{cite web}}
: Teksten "Gizmodo Australia" ignoreret (hjælp)