I dagens verden er Gildbro blevet et emne af stor relevans og interesse for et bredt publikum. Siden dets fremkomst har Gildbro skabt debat og kontrovers, hvilket har givet anledning til en række meninger og tilgange, der afspejler mangfoldigheden af perspektiver på dette emne. Da Gildbro fortsætter med at fange samfundets opmærksomhed, er det vigtigt nøje at undersøge dets implikationer, konsekvenser og potentielle løsninger. I denne artikel vil vi udtømmende udforske alle aspekter relateret til Gildbro, hvilket giver læseren en komplet og opdateret vision af dette emne, der er så relevant i dag.
Gildbro er en stedbetegnelse på Nordals. Det er stedet, hvor landevejen mellem Sønderborg og Nordborg krydser Gilbækken – hvilket er ud for Danfoss' administrationsbygning.
Gildbro består af nogle få huse og et tidligere mejeri. Stedet er på alle sider omkranset af Danfoss.
Gildbro mejeri blev bygget i 1937 og erstattede de gamle mejerier i Havnbjerg, Svenstrup og Stevning. Mejeriet havde 187 andelshavere, og aftog mælk fra ca. 1.900 køer. Det var en af de første mejerifusioner i landet, og allerede efter det første år kunne man udregne, at den havde givet andelshaverne større afregninger. De første regnskabsår, som kun var på knap 10 måneder, viste en bruttomsætning på godt 700.000 kr, og ekstrabetalingen til landmændene var på 12.000 kr.
I 1966 blev alle mejerierne på Als lagt sammen i Sønderborg Omegns Mejeriselskab, og Holm-Egen og Broballe mejerier blev nedlagt. Mælken herfra blev i stedet bragt til Gildbro mejeri.
I 1978 lukkede også Gildbro mejeri. I en periode herefter var der en ostebutik i noget af mejeriet, mens der blev bank i resten.
ISSN 0085-0845, ISBN 87-87153-01-7
Denne artikel om lokaliteten Gildbro kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede. Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. |