Denne artikel vil behandle emnet Funder Station, som har vakt stor interesse og debat på forskellige områder. Funder Station er et relevant emne, der har fanget opmærksomheden hos specialister, akademikere, fagfolk og den brede offentlighed på grund af dets betydning og relevans i dag. Igennem denne artikel vil forskellige aspekter af Funder Station blive analyseret, såsom dens oprindelse, virkning, implikationer og mulige fremtidige udviklinger. Ligeledes vil udtalelser fra eksperter på området blive diskuteret, samt relevante erfaringer og cases relateret til Funder Station. Til sidst vil der blive foreslået refleksioner og konklusioner, der inviterer til refleksion og debat om dette væsentlige emne.
Funder Station er en dansk jernbanestation på Silkeborg-Herning-banen, der blev åbnet i 1877. I dag er den ikke standsningssted, men kun fjernstyret krydsningsstation.
Banen fulgte Funder Ådal for at krydse den jyske højderyg. Derfor kom stationen til at ligge 3 km sydøst for Funder Kirkeby og 2 km sydvest for Silkeborg-bydelen Funder.
I 1920 blev Funder Station jernbaneknudepunkt, da strækningen Brande-Funder blev indviet som den sidste etape af Diagonalbanen Randers-Esbjerg. Mellem Silkeborg og Funder brugte Silkeborg-Herning-banen og Diagonalbanen samme spor.
Diagonalbanen blev nedlagt i 1971. Stationsbygningen i Funder er bevaret som privat bolig på Funder Ådalsvej 2. Lidt sydvest for stationen starter Funder-Ejstrup Natursti, der benytter Diagonalbanens tracé og efter 2 km krydser Silkeborg-Herning-banen på Diagonalbanens bro.