I denne artikel vil vi udforske den fascinerende verden af Frederiksgade (Aarhus) og dens indflydelse på samfundet. I umindelige tider har Frederiksgade (Aarhus) været genstand for undersøgelse, debat og refleksion, og fanget opmærksomheden hos mennesker i alle aldre, kulturer og sammenhænge. Gennem historien har Frederiksgade (Aarhus) spillet en grundlæggende rolle i menneskehedens udvikling, og har påvirket nøgleaspekter af vores daglige liv. Gennem dyb og indsigtsfuld analyse vil vi afsløre mysterierne og kompleksiteterne omkring Frederiksgade (Aarhus) og tilbyde en bred og berigende vision, der vil give os mulighed for bedre at forstå dens betydning og relevans i den moderne verden. Fordyb dig i denne spændende opdagelsesrejse og udvid din horisont om Frederiksgade (Aarhus).
Frederiksgade i Aarhus går fra Immervad til Rådhuspladsen, hvor gaden bliver til Frederiks Allé. Fra Østergade til Immervad fungerer den som gågade, og er Aarhus' næstældste gågade.
Efter at man i middelalderen havde lavet en bro over åen ved vadestedet Immervad, fik vejen mod sydvest, der gik op over en stejl bakke, navnet Brobjerg. Bebyggelse langs vejen Brobjerg opstod i løbet af 1400-tallet bl.a. med opførelsen i 1482 af karmelitterklosteret nær toppen af bakken. Der har gennem tiderne ligget flere store gårde langs vejen beboet af kendte købmandsfamilier.
I 1824 blev gaden op ad Brobjerg opkaldt efter den danske kong Frederik 6. (1768-1839), der under et besøg i Aarhus var inddraget i fornyelsen af Brobjerg Port. I anledning af Kongens besøg fik den nyopførte byport navnet Frederiksport og gaden blev til Frederiksgade.
I 1830 købte købmand Christian Bang (1794-1870) oliepressen fra oliemøllen i Frederiksgade og flyttede firmaet til nr. 50 i Mejlgade.