Ewald Epe

I dagens verden er Ewald Epe et emne, der er blevet mere og mere relevant. Både i akademiske sammenhænge og i hverdagen er Ewald Epe blevet et emne af interesse for en bred vifte af mennesker. Fra dets indvirkning på samfundet til dets implikationer på kultur og økonomi, har Ewald Epe udløst konstant debat og genereret en stor mængde forskning og analyser. I denne artikel vil vi udforske de forskellige facetter af Ewald Epe og dens indvirkning på forskellige aspekter af livet i dag. Vi vil analysere fra dets oprindelse til dets indflydelse i dag, med det formål at give et komplet og detaljeret overblik over dette emne, der er så relevant i dag.

Ewald Epe
Født10. januar 1912 Rediger på Wikidata
Død22. oktober 1985 (73 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
BeskæftigelseDigter Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Ewald Epe f. Ewald Laurits Christian Petersen (10. januar 1912 i Horsens22. oktober 1985 i København) var en dansk sang- og revytekstforfatter, der har skrevet en lang række viser, der fortsat kendes og synges, f.eks. "Så'n var det ikke i halvfemserne" (sunget af Erika Voigt), "Kys hinanden" (sunget af Max Hansen), "Før vi fik bil" (sunget af Marguerite Viby), "I den gamle pavillon" (sunget af Erika Voigt) og "Øresunds blå".

Han var egentlig født Ewald Lauritz Christian Petersen, men i 1953 tog han navneforandring til Ewald Epe. Samme år lavede han sangtekster til filmen Solstik.

Eksterne henvisninger