I dagens verden er Esthersvej blevet et yderst relevant emne, og dets indflydelse afspejles på forskellige områder af samfundet. Dens indflydelse spænder fra politiske og økonomiske til kulturelle og sociale aspekter. Det er et emne, der har vakt stor interesse og skabt debat på alle niveauer lige fra akademiske kredse til hverdagssamtaler. I denne artikel vil vi udforske forskellige facetter af Esthersvej og analysere dens virkning i dag, såvel som de mulige implikationer, det har for fremtiden.
Esthersvej i Hellerup er en ca. 400 meter lang vej og en af de nordligst beliggende i Københavns Kommune. Den løber mellem Ryvangs Allé/Hellerup Station og Tuborgvej.
Proprietær C.L. Ibsen gav vejen sit navn ca. 1902 efter den gammeltestamentelige kvinde Ester.[1] Der er fem andre byer i Danmark, der har en Esthersvej, og atter to har en Estersvej (uden h).
Vejen er præget af huse på tre etager, der ofte ligger med ’siden til’, da grundene er ret dybe. Rundkørslen, der fører til Judithsvej, er anlagt med seks lindetræer og højt græs.
Teaterfrisør C.M. Berg boede i 1911 i nr. 13. Rådmanden og rektoren for Gentofte Statsskole Aage Næsted (1877-1954) boede i nr. 12. Kunstmaler Nils Wiwel (1855-1914)[4] boede i nr. 20. I nr. 27 lå der tidligere Lystfiskerklubben af 1940 . Arkitekten Tage Rue (1893-1977), kendt for bl.a. Kødbyen, boede en tid i nr. 12. [5]