Edward C. Prescott

I dagens verden har Edward C. Prescott fanget mange menneskers opmærksomhed på grund af dens betydning og indflydelse på forskellige aspekter af livet. Fra dets relevans på uddannelsesområdet til dets indflydelse på arbejdspladsen har Edward C. Prescott vakt interesse hos akademikere, eksperter og fagfolk fra forskellige discipliner. I denne artikel vil vi i detaljer udforske de forskellige facetter af Edward C. Prescott, analysere dens udvikling over tid, dens implikationer i nutidens samfund og dens projektion ind i fremtiden. Derudover vil vi undersøge de muligheder og udfordringer, som Edward C. Prescott repræsenterer, samt de mulige implikationer det har på menneskers dagligdag. Vi er ved at tage på en opdagelses- og refleksionsrejse omkring Edward C. Prescott, et emne, der aldrig stopper med at overraske og skabe debat i det globale samfund.

Edward C. Prescott
24. juni 2015
Personlig information
Født26. december 1940 Rediger på Wikidata
Glens Falls, New York, USA Rediger på Wikidata
Død6. november 2022 (81 år) Rediger på Wikidata
Paradise Valley, Arizona, USA Rediger på Wikidata
BarnEdward Simpson Prescott Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­stedCase Western Reserve University,
Swarthmore College,
Carnegie Mellon University (til 1967),
Princeton Universitet,
Massachusetts Institute of Technology med flere Rediger på Wikidata
Medlem afEconometric Society (fra 1980),
National Academy of Sciences,
American Academy of Arts and Sciences Rediger på Wikidata
BeskæftigelseUniversitetsunderviser, økonom Rediger på Wikidata
FagområdeØkonomi Rediger på Wikidata
ArbejdsgiverCarnegie Mellon University, University of Minnesota, University of Pennsylvania, Arizona State University Rediger på Wikidata
Kendte værkerrealkonjunkturteori Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
UdmærkelserGuggenheim-Stipendium,
Erwin Plein Nemmers Prize in Economics (2002),
Nobelprisen i økonomi (2004),
Fellow of the American Academy of Arts and Sciences,
Fellow of the Econometric Society (1980) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Nobelprisen i økonomi
2004

Edward Christian Prescott (født 26. december 1940, død 6. november 2022) var en amerikansk økonom, der i 2004 modtog Nobelprisen i økonomi sammen med Finn E. Kydland "for deres bidrag til dynamisk makroøkonomi: tidskonsistensen i økonomisk politik og drivkræfterne bag konjunkturcykler."[1] Prescott var makroøkonom og regnes sammen med andre amerikanere som Robert Lucas og Robert Barro blandt de førende nyklassiske økonomer.

Baggrund

Prescott blev født i den lille by Glens Falls i staten New York. Han fik sin Ph.D.-grad fra Carnegie Mellon University, hvor han også har været ansat i perioden 1971-80. Derudover har han bl.a. været ansat og undervist ved University of Pennsylvania og University of Minnesota. Siden 1981 har han desuden været rådgiver ved den amerikanske centralbank Federal Reserves afdeling i Minneapolis.

Forskning

I 1977 offentliggjorde Prescott sammen med Finn Kydland den indflydelsesrige artikel "Rules Rather Than Discretion: The Inconsistency of Optimal Plans", hvor de gjorde opmærksom på tidsinkonsistens-problemer i den økonomiske politik og foreslog, at politikere og centralbanker skulle begrænse sig til at følge klare regler for at komme ud over dette problem.

I en anden artikel fra 1982, "Time to Build and Aggregate Fluctuations", argumenterede Prescott og Kydland for at udbudsstød, som skyldtes ændringer og forbedringer i produktionsteknologien, kunne forklare ikke alene den langsigtede vækst i levestandard og dermed den økonomiske vækst på lang sigt, men også en stor del af de konjunkturudsving, som løbende rammer det økonomiske kredsløb. Denne artikel blev banebrydende inden for den nyklassiske såkaldte real business cycle-litteratur.[2]

Prescott er desuden kendt som en af de to navngivere bag det såkaldte Hodrick-Prescott-filter, en metode til at dekomponere makroøkonomiske data i kortsigtede konjunkturbevægelser og mere langsigtede trends. Metoden blev populær i 1990'erne, ikke mindst inden for real business cycle-litteraturen.

Referencer

  1. ^ "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2004". Nobelstiftelsen. Arkiveret fra originalen 26. december 2018. Hentet 5. juni 2015.
  2. ^ "Stadler, G.W. (1994): Real Business Cycles. Journal of Economics Literature, Vol. XXXII, december 1994, s. 1750–1783" (PDF). Arkiveret (PDF) fra originalen 23. september 2015. Hentet 5. juni 2015.

Eksterne henvisninger