ERASMUS-programmet

I dagens verden er ERASMUS-programmet blevet et emne af stor relevans og interesse for et bredt spektrum af samfundet. Siden dets fremkomst har ERASMUS-programmet fanget opmærksomheden hos både eksperter og entusiaster, hvilket har skabt en løbende debat om dens virkning, implikationer og fremtid. Fra sin oprindelse til sin nuværende udvikling har ERASMUS-programmet sat sit præg på historien og er fortsat et emne for konstant undersøgelse og diskussion. I denne artikel vil vi grundigt undersøge alle aspekter relateret til ERASMUS-programmet, fra dets mest grundlæggende aspekter til dets globale implikationer.

ERASMUS-programmet (fork. for European Region Action Scheme for the Mobility of University Students) er et uddannelsesprogram, der har til formål at fremme samarbejdet mellem videregående uddannelsesinstitutioner i EU's medlemslande. Dog deltager Norge, Island, Liechtenstein, Schweiz og Tyrkiet også i programmet. Programmet skal gøre det lettere for studerende at tage en del af deres uddannelse i udlandet.

ERASMUS-programmet er opkaldt efter Erasmus af Rotterdam og blev oprettet i 1987. I 1995 blev det inkorporeret i Sokrates-programmet, hvilket i 2000 blev erstattet af Sokrates II-programmet. Siden 2007 har ERASMUS været en del af Livslang læring-programmet.

I Danmark administreres programmet af CIRIUS.

Den internationale del af programmet hedder ERASMUS Mundus.

Eksterne henvisninger