I dagens verden er Diskussion:DR et emne, der har fanget mange menneskers opmærksomhed. Hvad enten det skyldes dets relevans i det moderne samfund, dets indflydelse på populærkulturen eller dets indflydelse på historien, er Diskussion:DR blevet et emne af almen interesse. Det har gennem årene været genstand for debatter, analyser og diskussioner på alle områder lige fra politik til videnskab. I denne artikel vil vi udforske de forskellige facetter af Diskussion:DR og dens rolle i nutidens verden, hvilket giver et omfattende overblik over dets betydning og relevans i dag.
![]() |
rediger · historik · overvåg · opdater |
---|---|
|
80% af landets lyttere har radio
Hvad gør de lyttere som ikke har radio? Menes der 80 % af husstandene?
Sebastjan
Jeg "kom til" at oprette en ny side om DR - uden at opdage den originale. Så jeg har flettet de to ting sammen, selvom de overlapper lidt. --hansjorn 31. mar 2004 kl. 13:29 (CEST)
Jeg mener ikke at Kim Møllers egensidige hetz mod DR skal repræsenteres som et af to links her. Der må kunne findes bedre og mere neutralt eller i hvert fald alsidigt linkmateriale. Jeg har dog ikke slettet den, da jeg lige vil høre hvad begrundelsen er? --Sangild 30. dec 2005 kl. 23:00 (CET)
Jeg har ledt flere steder på nettet efter en forklaring af DR-licensen, dens udvikling og dens omfattelse. Specielt i forhold til den senere debat i medierne om hvorvidt DR-licensen skal omfatte computere og Internet, synes jeg det er virkelig vigtigt at få både en objektiv kilde til at forklare tilstanden. Den eneste side der forklarer lidt om licensen er DR's egen hjemmeside på http://dr.dk/licens der - for at tage et enkelt uddrag - ikke er særlig objektiv:
Efter Christian Nissens bog, Jørgen Kleeners dialog med lykketoft omkring fyringen af Nissen, debatten omkring christoffer guldbrandsens film og Statsministerens samråd i kulturudvalget; vil det så ikke være på plads med en sektion der omhandler og linker til disse episoder? Inkl. div. forskning på området (bl.a. har Stig Hjarvad undersøgt dækningen af irakkrigen i TV-avisen) Achristoffersen 2. apr 2007 kl. 23:51 (CEST)
Det fremgår af artiklen, at Danmarks Radio ændrede navn til DR i 1996. Hvorfor står artiklen så ikke under DR?
Mvh. Michael [email protected] (Skrev 87.59.132.172 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
DR er da ikke statsejet??? Den er jo netop offentligt financieret udenom staten for at være uafhængig af staten. "Tvangsopkrævning" er godt nok ikke et særlig neutralt ladet ord i øvrigt. Lyder mere som måden en "libertarianer" ville formulere det.Skabelon:Pesudosign
Jeg mener, at det er en fejl ikke at bruge et billede af det nuværende hovedkvarter, DR Byen, i stedet for et af det gamle Radiohus på Frederiksberg.
Desuden kunne et afsnit omkring DR's økonomiske problemer som følge af opførelsen af DR Byen, også være ønskværdigt.
Jeg har lige linket til "DR Byen" under "Se også" afsnittet. Aithon-dk 15. maj 2009, 21:24 (CEST)
Jeg er virkeligt forbløffet over der ikke er en ordenlig beskrivelse af den massive kritik DR har fået den senere tid. Det er muligt det er et politisk spørgsmål, men kritikken har primært været rettet imod DR, og jeg tænker særligt på deres licens-system.
DR er den seneste tid blevet kaldt for "legaliseret mafia", trustpilot.dk har også mange negative kommentare af sure forbrugere som bliver tvunget til at betale licens, bare fordi at de har en computer.
Nu har jeg forsøgt at oprette en sektion der skulle reflektere denne kritik en smule, men den er langt fra udarbejdet ordenligt. Måske nogle andre vil forsøge sig? Her er nogle af de artikler og sider jeg har læst på. http://www.trustpilot.dk/review/www.dr.dk - Bruger Kritik http://ekstrabladet.dk/nationen/article1289735.ece - Licens lars/ekstrabladets artikel... http://www.facebook.com/group.php?gid=288615379362 - Støt Lars' kamp mod DR Licens - v. 2.0 efter DR lukkede siden
212.242.137.107 18. maj 2010, 12:28 (CEST)
Hov - jeg kom til at trykke på enter-tasten inden jeg havde beskrevet færdig, da jeg først ændrede artiklen i dag. Kongerækken 22. okt 2010, 18:07 (CEST)
Jeg synes afsnittet om "upartiskhed" (som i virkeligheden mere handler om beskyldninger om partiskhed) fylder alt for meget i forhold til hvor meget resten af artiklen fylder. Desuden bærer afsnittet flere steder præg af "original forskning" samt af, at dem, der skriver, synes at have en holdning, de ønsker at fremføre og "bevise"; det virker som om de er for tæt på emnet til at kunne skrive neutralt og velafbalanceret om det. Afsnittet virker lidt som en slags kampplads eller fremførelse af egne synspunkter som værende korrekte.
Desuden virker det som om afsnittet har en ret kraftig ubalance i retning af at fremhæve beskyldninger om venstreorienterethed frem for beskyldninger om højreorienterethed, som jo selvfølgelig også eksisterer, men ikke rigtig nævnes.
Jeg vil foreslå at afsnittet bliver kraftigt forkortet og prøver at fremstille sagen mere afbalanceret. Dette bør nok gøres af nogen, der ikke føler sig følelsesmæssigt involveret i det og som ikke har en særlig holdning til den ene eller anden side i sagen.
Hvis det ønskes at bevare afsnittet så langt, som det er nu, så vil jeg foreslå at flytte det til en separat artikel, fx kaldet "Beskyldninger om partiskhed i DR", med et link dertil fra et ganske kort afsnit om upartiskhed i selve artiklen om DR. Dermed kan artiklen blive mere afbalanceret i hvad den nævner og ikke nævner.
Beskyldningerne om partiskhed er jo trods alt slet ikke centralt for alt det, som DR står for, og fylder efter min mening derfor alt, alt for meget i den nuværende artikel.
--Jhertel (diskussion) 11. aug 2012, 20:54 (CEST)
Mit umiddelbare indtryk af artikel som den står iøjeblikket er at der er en hel del lister og knapt så meget kød på de enkelt afsnit. Beskrivelserne af kanalerne er mangler. Historien kunne uddybes. Organisation bør beskrives. Den har også en ubalance med afsnittet "Upartiskhed" der fylder forholdsvis meget når andre aspekter ikke er uddybet. Serier som Forbrydelsen og Matador er slette ikke nævnt. Jeg synes vi er et godt stykke fra en "lovende artikel". — Fnielsen (diskussion) 12. okt 2014, 16:55 (CEST)
Med den seneste tids ændringer er der kommet en række ret lange og tunge overskifter i artiklen. Mon ikke det kan lade sig gøre at forkorte dem en hel del? Det ville gøre artiklen mere overskuelig. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 22. feb 2019, 13:48 (CET)
Flere skribenter har tidligere ønsket afsnit om “DR Licens” samt “Kritik af DR”, herunder kritik af påstanden: “Alle elsker DR” (se ovenfor). De seneste adskillige redigeringer er en nybegynders forsøg på at opfylde disse ønsker. MacApps (diskussion)MacApps
I anledning af Wikipedia:Fokusmåned/August 2021 har jeg omskrevet afsnittet om finansiering, der havde påsat en POV-skabelon og desuden havde et præg af (forældet) recentisme, der gjorde det uencyklopædisk. Jeg synes dog også, at andre dele af artiklen virker uencyklopædiske, f.eks. afsnittet om medieaftalen fra 2018, der virker som et øjebliksbillede med en meget detaljeret opremsning af forskellige gruppers synspunkter på et givet tidspunkt, som er mindre relevant på bare nogle få års afstand. En encyklopædisk artikel skal hellere beskrive de lange linjer i institutionens udvikling. Økonom (diskussion) 4. aug 2021, 20:39 (CEST)
Der mangler en meget vigtig tidspunkt at DR startede sin hjemmeside www.dr.dk i 1996. Den startede som nyhedsformidling. I 2007 startede DR den første digitale nyhedskanal på internettet som hed Update. Med afvikling af video nyheder.
Noget kan læses her: https://danmarkshistorien.dk/vis/materiale/danmarks-radio-1925 I 1996 etablerede DR sit website DR Online (senere dr.dk), som er et at de mest besøgte websteder i Danmark. Der var fra starten adgang til tekstnyheder, tidligere radioudsendelser og fra 2006 også tv-programmer. I 2007 blev nyhedskanalen DR Update etableret. Den sendtes også via satellit og efter digitaliseringen af sendenettet tillige som tv-program. Jsoldath (diskussion) 1. feb. 2024, 07:02 (CET)