Dansk Vampyr Selskab

I dag er Dansk Vampyr Selskab et meget diskuteret emne rundt om i verden. Fra dens indflydelse på samfundet til dens indflydelse på populærkulturen har Dansk Vampyr Selskab fanget millioner af menneskers opmærksomhed. Gennem historien har Dansk Vampyr Selskab været genstand for debat, forskning og analyse på en række forskellige områder. Dens relevans har overskredet grænser og har skabt stigende interesse for dens undersøgelse. I denne artikel vil vi udforske de forskellige aspekter af Dansk Vampyr Selskab og dens indvirkning på den moderne verden. Fra dens oprindelse til dens udvikling vil denne artikel behandle de forskellige aspekter af Dansk Vampyr Selskab og dens indflydelse på nutidens samfund.

Dansk Vampyr Selskab var en forening for folk med interesse for vampyrer, varulve, Frankenstein, horror, skræklitteratur og skrækfilm.[1] Dansk Vampyr Selskab blev stiftet i 1978 og nedlagt i 1986. Foreningens stifter og formand var Niels K. Petersen. Foreningen havde to æresmedlemmer, forfatterne Dan Turèll[2] og Erwin Neutzsky-Wulff, der begge har skrevet om vampyrer. Dansk Vampyr Selskab udgav tidsskriftet Nosferatu, der udkom med 5 numre i årene 19791982, og en række interne nyhedsbreve. En del af selskabets medlemmer stiftede i 1986 foreningen Tartaros - selskabet for den fantastiske genre.

Nosferatu

Foreningen udgav tidsskriftet Nosferatu (ISSN 0106-3367) om vampyrer, horror og beslægtede emner, i fem numre mellem 1979 og 1982.[3]

Bladet blev redigeret af foreningens formand Niels K. Petersen, som selv bidrog med en række historiske artikler om vampyrer rundt om i verden; hans leder i det første nummer ("Jeg anser vampyren som et væsen, der skal have ret til at eksistere. Et væsen, der er misforstået. Et væsen, der er blevet sjoflet så det er uhyggeligt.") er legendarisk blandt vampyr-interesserede.[kilde mangler]

Blandt bladets øvrige skribenter var Nicolas Barbano og Julian Le Fay. Flere numre havde illustrationer af Mårdøn Smet.

Referencer

  1. ^ ”De elsker gys, skræk og rædsel”, Aktuel Reportage nr. 5, 1985.
  2. ^ Dan Turèll (1946-1993). Litteraturpriser.dk. Hentet 22/1-2020
  3. ^ Martin Wangsgaard Jürgensens (12. februar 2014), Nosferatus’ storhed og fald, WordPress, hentet 22. januar 2020
Spire
Denne artikel om en dansk forening eller organisation er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.