DBU København

I denne artikel skal vi gå i dybden med DBU København og dens relevans i dagens samfund. DBU København har været et emne af interesse i lang tid, og dets indvirkning spænder over flere aspekter af det moderne liv. I årenes løb er der blevet udført omfattende forskning i DBU København, hvilket har resulteret i en betydelig viden om emnet. I denne artikel vil vi undersøge de forskellige perspektiver og tilgange, der er blevet taget i forhold til DBU København, såvel som dets udvikling over tid. Derudover vil vi diskutere de praktiske og teoretiske implikationer af DBU København på forskellige områder, fra politik til videnskab til populærkultur. Ved slutningen af ​​denne artikel håber vi at have givet et omfattende overblik over DBU København og genereret en større forståelse af dets betydning i nutidens verden.

DBU Københavns logo siden februar 2011.
DBU Københavns administrationsbygning, der deles med et af medlemmerne, B93.

DBU København (stiftet 29. april 1903, indtil 1. februar 2011 Københavns Boldspil-Union) er en lokalunion for fodboldklubber i København, der er ansvarlige for administration og udvikling af fodbold for både mænd og kvinder på alle niveauer i deres område. DBU København er medlem af DBU Bredde under Dansk Boldspil-Union (DBU) og Danmarks Idræts-Forbund (DIF). Administrationen har til huse ved SvanemølleanlæggetØsterbro efter tidligere at have holdt til i Parken.[1] Klubber beliggende i Københavns, Frederiksberg, Gentofte, Tårnby og Dragør kommuner kan optages som medlem af DBU København. Af historiske årsager er enkelte ældre klubber fra andre kommuner (Boldklubben Rødovre og Hvidovre IF) også medlemmer.[1] Pr. 2024 består lokalunionen af 165 klubber med 56.129 medlemmer, heriblandt Kjøbenhavns Boldklub (KB), der både er landets ældste fodboldklub og den næststørste målt på antal medlemmer.[2].

DBU København er interesseorganisation for mange af de største fodboldklubber i Danmark målt på antal medlemmer - bl.a. BK Skjold, Nørrebro United, FB, FA 2000, HIK Fodbold og B.93.

Referencer

  1. ^ a b Ankeldal, Steen; Rasmussen, Niels (2003). På banen – med københavnsk fodbold i 100 år. Københavns Boldspil-Union. s. 14-15, 18-19, 38-39, 83, 87, 118.
  2. ^ dbukoebenhavn.dk. "Aarsberetning 2015" (PDF). DBU Copenhagen. s. 30 (Medlemsstatistik - klubber). Arkiveret fra originalen (PDF) 23. januar 2016. Hentet 31. januar 2017.

Eksterne henvisninger