Champaner-Pavagadh arkælogiske park

I artiklen, vi præsenterer, vil vi dykke ned i den fascinerende verden af ​​Champaner-Pavagadh arkælogiske park og udforske dens betydning i nutidens samfund. Champaner-Pavagadh arkælogiske park er et emne, der har fanget opmærksomheden hos både eksperter og entusiaster, hvilket har skabt interessante og passionerede debatter. Gennem årene har Champaner-Pavagadh arkælogiske park bevist sin indflydelse på forskellige aspekter af hverdagen, fra teknologi til populærkultur. I denne artikel vil vi dykke ned i baggrunden for Champaner-Pavagadh arkælogiske park, dens udvikling over tid og dens indvirkning på den moderne verden. Derudover vil vi analysere de forskellige perspektiver og meninger om Champaner-Pavagadh arkælogiske park, med det formål at tilbyde en omfattende og objektiv vision af dette meget relevante emne.

UNESCO Verdensarvsområde
Champaner-Pavagadh Archaeological Park
Udsigt til Pavadagh Hill.
LandIndien
TypeKultur
Kriteriumiii, iv, v, vi
Reference1101
RegionUNESCOs Verdensarvsliste (Asien-Australasien)

Champaner-Pavagadh Archaeological Park er et UNESCO Verdensarvsområde i Panchmahal distriktet i Gujarat i Indien. Det ligger omkring den historiske by Champaner, der blev bygget af Sultan Mahmud Begada Gujarat. Området er fyldt med forter med bastioner fra bakkerne i Pavagadh ind i byen Champaner. Parkens landskab omfatter arkæologiske, historiske og levende kulturarv som kalkolitiske steder, en bakkefæstning fra en tidlig hindu hovedstad og resterne af den 16. århundrede-hovedstad i staten Gujarat. Der er paladser, indgangsporte og buer, moskeer, grave og templer, boligkomplekser, landbrugsstrukturer og vandinstallationer som trinskakter og tanke, der stammer fra det 8. til det 14. århundrede. Kalika Mata Temple, som ligger på toppen af den 800 meter (2.600 fod) høj Pavagadh Hill, er en vigtigt hinduhelligdom i regionen, og tiltrækker et stort antal pilgrimme hvert år.[1][2][3]

Referencer

  1. ^ "Champaner-Pavagadh Archaeological Park". United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization. Hentet 24. september 2012.
  2. ^ "Advisory Body Evaluation, Champaner-Pavagadh (India) No 1101" (pdf). United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization. s. 26-29. Hentet 24. september 2012.
  3. ^ "United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) Fact Sheet". United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization. Hentet 24. september 2012.

Eksterne henvisninger

27°10′46.50″N 78°1′16.67″Ø / 27.1795833°N 78.0212972°Ø / 27.1795833; 78.0212972

Spire
Denne artikel om indisk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.