Bükk

I Bükk's verden er der en stor variation af tilgange, meninger og perspektiver, som kan angribes fra forskellige vinkler. Det er et emne, der har fanget opmærksomheden i forskellige samfundssektorer, og det har skabt debatter, refleksioner og dybe analyser. I denne artikel vil vi udforske de forskellige aspekter relateret til Bükk, fra dens historie og udvikling til dens virkning i dag. Gennem forskellige synspunkter og beviser vil vi søge at forstå konteksten omkring Bükk fuldt ud, og dermed tillade en mere komplet og berigende vision af dette meget relevante emne.

Bükk
Alsó-Hámor set fra Szeleta-grotten.
Højeste punkt
Højde1.014 moh.
Koordinater48°05′N 20°30′Ø / 48.083°N 20.500°Ø / 48.083; 20.500
Geografi
Bükk ligger i Ungarn
Bükk
Bükk
LandUngarn
Beliggende iHeves
BjergkædeMátra, Indre Vestkarpater
BjergområdeKarpaterne
Bükk-bjergenes beliggenhed i Ungarn

Bükk-bjergene (ungarsk: ) er en del af de nordungarske bjerge i de indre vestlige Karpater. En stor del af området er omfattet af Bükk Nationalpark.

Geografi

Selvom Kékes, det højeste punkt i Ungarn, ikke er her, men i de nærliggende Mátra bjerge, overstiger gennemsnitshøjden af Bükk-bjergene – med mere end 20 toppe højere end 900 m – Mátras. Bükks højeste punkt er Kettős bérc (961 moh.[1] tredje højeste hovedtop i Ungarn efter Kékes og Galyatető .

Der er 1.115 [2] kendte grotter i bjergkæden, herunder Bányász-barlang (Minearbejdergrotte, 274 m) og István-lápa (254 m), de dybeste grotter i Ungarn, den arkæologisk vigtige Szeleta-grotte, Badegrotten (enhovedattraktion i Miskolc-Tapolca ), Anna-grotten og István-grotten. 52 af hulerne er beskyttet på grund af deres fauna og mikroklima.

Bjergkæden er også berømt for sine skifaciliteter omkring Bánkút. Der er en række vedligeholdte skiløjper udstyret med flere J-bar lifte. De lange traditioner for skiløb – på både konkurrence- og fritidsniveau – i Bükk er fremmet af lokale entusiaster, der udgør "Bánkút Ski Club", også ansvarlig for driften og udviklingen af et af de største alpine skicentre i Ungarn.


Kilder og henvisninger

  1. ^ "Index". www.google.com. Hentet 2019-07-31.{{cite web}}: CS1-vedligeholdelse: url-status (link)
  2. ^ You can find information about Hungarian caves here: "A magyar állami természetvédelem hivatalos honlapja". Arkiveret fra originalen 2016-05-06. Hentet 2009-03-30.