I denne artikel skal vi tale om Bømlafjordtunnelen, et emne der har vakt stor interesse i nyere tid. Bømlafjordtunnelen er et bredt og mangfoldigt emne, der dækker forskellige aspekter, fra dets historie til dets praktiske anvendelser i dag. Mange mennesker har dedikeret års studier og forskning til Bømlafjordtunnelen, hvilket har givet mulighed for større forståelse og udvikling på dette område. Igennem denne artikel vil vi udforske de forskellige dimensioner af Bømlafjordtunnelen, analysere dets indvirkning på samfundet, dets relevans på det videnskabelige og teknologiske område og de fremtidige perspektiver, der er forudset omkring dette emne.
59°42′59″N 05°26′33″Ø / 59.71639°N 5.44250°Ø
Bømlafjordtunnelen er en undersøisk vejtunnel under Bømlafjorden, som forbinder øen Føyno i Stord med fastlandet i Sveio i Vestland fylke i Norge. Den er del af Trekantsambandet på Europavej 39.
Tunnelen er 7.888 meter lang og er Norges længste undersøiske vejtunnel, dybeste punkt er 262,5 meter under havets overflade. Det er det laveste punkt på hele nettet af Europavejsruter, og tunnelen er den tredje dybeste tunnel i Norge efter Eiksundtunnelen og Hitratunnelen. Tunnelen blev åbnet den 28. december 2000, og erstattede færgeruten Skjersholmane-Valevåg.
Et stykke af Bømlafjordtunnelen går under den lille Otterø i Bømlo kommune.