Blå brandmand

I Blå brandmand's verden er der en bred vifte af emner, diskussioner og meninger, der kredser om deres relevans og indflydelse på samfundet. I lang tid har Blå brandmand været genstand for interesse og debat og genereret endeløs forskning, analyser og refleksioner både i det akademiske felt og i den brede offentlighed. Dens indflydelse strækker sig til forskellige områder, fra politik og økonomi til kultur og teknologi, der hver bringer et unikt perspektiv på betydningen og betydningen af ​​Blå brandmand i vores daglige liv. I denne artikel vil vi udforske forskellige facetter af Blå brandmand og dens indvirkning på det moderne samfund med det formål at tilbyde et panoramabillede af dets kompleksitet og dets indvirkning på vores liv.

Blå brandmand
Blå brandmand,Brofjorden, Sverige
Blå brandmand,Brofjorden, Sverige
Videnskabelig klassifikation
RigeAnimalia (Dyr)
RækkeCnidaria (Nældecelledyr)
KlasseScyphozoa (Storgopler)
OrdenSemaeostomeae
FamilieCyaneidae
SlægtCyanea
ArtC. lamarckii
Videnskabeligt artsnavn
Cyanea lamarckii
Péron & Lesueur 1810
Hjælp til læsning af taksobokse

Blå brandmand (Cyanea lamarckii) tilhører gruppen af storgopler ligesom den almindelige røde brandmand. Den har tentakler med nældeceller med gift, der ved berøring udløses og derefter brænder offeret. Den blå brandmand er forholdsvis sjælden ved de danske kyster, men forekommer dog i mindre tal i perioden maj – september. Den kan generelt findes fra Biscayen til Island, men er mest almindelig på sydvestkysten af Storbritannien og i den sydlige del af Nordsøen.

Brandmanden kan blive op til 30 cm i diameter, men bliver sjældent større end omkring 15 cm i Danmark. Dyrets klokkeformede krop er en smule mere hvælvet end slægtningen den røde brandmands. Herudover adskilles de to arter lettest på størrelsen og farven, da den blå brandmands kropshule er farvet stærkt blå evt. med stænk af orangegult.

Medusestadiet, som vi kender som brandmanden, lever pelagisk, mens polypstadiet fæstnes på bunden, muligvis omkring de britiske øer og i den sydlige del af Nordsøen. Afsnøring af meduseformerne fra den fastsiddende polyp sker i perioden januar – marts.

Kilder/Eksterne henvisninger