Bangsbostrand

I dag er Bangsbostrand blevet et yderst relevant emne i det moderne samfund. Opmærksomheden har været fokuseret på dette emne på grund af dets indvirkning på forskellige områder, fra politik til populærkultur. Da Bangsbostrand fortsat er genstand for debat og diskussion, er det afgørende at analysere i detaljer dets implikationer og konsekvenser for vores daglige liv. I denne artikel vil vi udforske de mange facetter af Bangsbostrand, undersøge dens indflydelse på forskellige områder og dens udvikling over tid. Ligeledes vil vi tage fat på de forskellige tilgange og holdninger, som eksperter og opinionsdannere har vedtaget vedrørende dette spørgsmål, for at tilbyde en omfattende og objektiv vision.

Bangsbostrand er en sydlig bydel og en strand i Frederikshavn.

Historie

Bangsbostrand var omkring 1. verdenskrig et anseligt ved fiskerleje ved Kattegat, Jyske Ås og Nordjyllands østkyst, cirka to kilometer syd for Frederikshavn, i Flade Sogn, Horns Herred, daværende Hjørring Amt. Ud for kysten fandtes der en god ankergrund for større skibe. I Bangsbostrand var der filialkirke (opført 1902, K. Varming), skole og lods.

I 1859 oplyses det, at "fra Bangsbostrand drives betydeligt Fiskeri, og derfra forsynes endeel af de Fiskerkvaser, der fra Frederikshavn gaae til Kjøbenhavn med de bekjendte Fladstrands Rødspetter. Fiskene fanges ved Garn, som sættes paa Grundene."[1]

Eksterne henvisninger

Salmonsens Konversationsleksikon, 2. udgave, bind II, s. 617; opslag: Bangsbostrand

Noter

  1. ^ J.P.Trap: Danmark, 1. udgave, Speciel Deel, Andet Bind, Kjøbenhavn 1859, s. 34
Denne artikel om lokaliteten Bangsbostrand kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.

57°25′10.79″N 10°31′43.86″Ø / 57.4196639°N 10.5288500°Ø / 57.4196639; 10.5288500