Bajkalbjergene

Aktuelt er Bajkalbjergene et emne, der vækker stor interesse og skaber debat i forskellige dele af samfundet. Gennem historien har Bajkalbjergene været et tilbagevendende tema, der er blevet grebet ind fra forskellige perspektiver og har udviklet sig over tid. I denne artikel vil vi analysere de forskellige dimensioner af Bajkalbjergene og dens indflydelse på folks daglige liv. Fra sin oprindelse til i dag har Bajkalbjergene været genstand for undersøgelse, refleksion og kontrovers, hvilket viser dens relevans i den aktuelle kontekst. Ligeledes vil vi udforske implikationerne af Bajkalbjergene på områder som politik, kultur, teknologi og samfundet generelt.

Bjergene og søen om sommeren, set fra Bolsjije Koty på sydvestsiden af Bajkalsøen.

Bajkalbjergene (russisk Байкальский хребет, Bajkalskij khrebet) er en bjergkæde som stiger brat op fra nordvestsiden af Bajkalsøen i det sydlige Sibirien i Rusland[1]. Den Midtsibiriske højslette grænser mod syd til den østlige del af Sajanbjergene og Bajkalbjergene.

Floden Lena har sit udspring i Bajkalbjergene. Bjergene omkring Bajkalsøen er skovklædte med graner, asp, dun-birk, sibirsk lærk, sibirsk ædelgran og fyr [2].

Den højeste top er Tjerskij (2.572 moh), opkaldt efter den polske opdagelsesrejsende Jan Czerski.

Eksterne kilder og henvisninger

  1. ^ Biakado-LenskyCenter for Nature Conservation – Wild Russia, 2. september 2008
  2. ^ Images of the Baikal from various sources, 2. september 2008


54°00′N 108°00′Ø / 54.000°N 108.000°Ø / 54.000; 108.000