Al-Jazeera

I dagens verden er Al-Jazeera blevet et emne af stor relevans og interesse for et bredt spektrum af mennesker. Hvad enten det er på grund af dets indflydelse på samfundet, dets indflydelse på den kulturelle sfære, dets relevans i historien eller dets betydning for personlig udvikling, har Al-Jazeera formået at fange opmærksomheden hos millioner af individer rundt om i verden. Når vi udforsker dette emne yderligere, træder vi ind i et univers af forskellige muligheder og perspektiver, som inviterer os til at reflektere, stille spørgsmålstegn ved og diskutere Al-Jazeera. Gennem denne artikel vil vi søge at dykke ned i de forskellige aspekter, der gør Al-Jazeera til et så relevant emne i dag, og vi vil udforske dets indvirkning på forskellige områder af dagligdagen.

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Al-Jazeeras Abderrahim Foukara interviewer admiral Michael Mullen

Al-Jazeera (arabisk: الجزيرة al-Ǧazīrä, betyder "Øen") er en arabisk tv-station, som sender fra Doha, Qatar. Den startede med arabiske nyheder, men senere kom internationale nyheder til, og tv-stationen har i dag mange forskellige kanaler. Al-Jazeera International sender bl.a. arabiske nyheder på engelsk til hele verden via satellit. Al-Jazeera har nyhedsafdelinger i Doha, Kuala Lumpur, London og Washington DC, samt nyhedsbureauer over hele verden.

Stationen har haft stor indflydelse på meningsdannelsen blandt befolkningen i Mellemøsten, da det var den første arabisk-sprogede tv-station, der sendte nyheder til hele området. Stationen startede sine udsendelser 1. november 1996. Stationen er 100% ejet af Sheik Hamad bin Thamer Al Thani, som er nært relateret til Qatars konge.

Siden 15. november 2006 har det været muligt at modtage Al-Jazeera International via satellit i Danmark. Al Jazeera på engelsk kan også ses på internettet.

I følge dem selv, har Al-Jazeera over 3.000 ansatte fra mere end 70 lande, og deres udsendelser modtages af mere end 310 mio. husholdninger i over 100 lande.[1]

I forbindelse med Golfkrisen 2017 krævede Saudi-Arabien, Bahrain, De Forenede Arabiske Emirater og Egypten d. 5. juni, at Al-Jazeera skulle nedlægges. Kravet er sidenhen ændret til, at stationen bør omstruktureres.[2]

Al Jazeeras netværk

Al Jazeera havde i 2007 flere specialiserede kanaler ved siden af sit oprindelige flagskib, nyhedskanalen. I starten af 2007 inkluderede disse:

  • Al Jazeera
Den oprindelige internationale arabiske 24 timers nyhedskanal, som startede i 1996 (hjemmeside)
  • Al Jazeera Sports
En populær arabisk sportskanal, som startede i 2003 (hjemmeside Arkiveret 5. januar 2013 hos Wayback Machine)
  • Al Jazeera Sports +1
Sender det samme som Al-Jazeera Sports, 1 time forskudt
  • Al Jazeera Sports +2
Sender det samme som Al-Jazeera Sports, 2 timer forskudt
  • Al Jazeera Live/Al Jazeera Mobasher
En direkte kanal, der sender politiske konferencer og andet af offentlig interesse uden redigering eller kommentarer. Startede i 2005.
  • Al Jazeera Childrens Channel
En tv-kanal for børn. Startede i 2005.
  • Al Jazeera English
En global engelsksproget 24-timers nyhedskanal, som startede i 2006.
  • Al Jazeera Documentary
Arabisksproget kanal til dokumentarudsendelser. Startede i 2007.

Fremtiden

Overvejelser

Al-Jazeera overvejer at lave nedenstående:

  • En musikkanal
  • En international avis.

Kildehenvisninger

  1. ^ "About Us". aljazeera.com (engelsk). Al-Jazeera. Hentet 13. november 2017.
  2. ^ Jared Malsin (21. august 2017). "In the Eye of the Storm: Can Al Jazeera Survive the Gulf Crisis?". time.com (engelsk). Time. Hentet 13. november 2017.

Ekstern henvisning

Spire
Denne artikel om en tv-kanal er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

25°16′55″N 51°31′03″Ø / 25.2819°N 51.5175°Ø / 25.2819; 51.5175